Deze website maakt gebruik van cookies

Draadloos

Als je om je heen kijkt zie je de wereld al in een heel ander stadium. In plaats van stoomtreinen, heb je nu Elektrische treinen. Wat vroeger met de hand gebeurde, gebeurt nu allemaal automatisch. De wereld evolueert. Stap voor stap. Centimeter voor centimeter.
Dit komt allemaal door innovatie!
Natuurlijk is de wereld van muziek ook mee gegaan in de ontwikkelingen. Vanaf de halte van de walkman zijn we vandaag de dag gearriveerd bij het station: draadloze oordoppen.

Geschiedenis van de oordoppen.

Hoe is het allemaal begonnen? Het begon allemaal met headphones in 1881.Dat werd destijds alleen gebruikt door grote telecombedrijven. In 1895 konden muziekfanaten dankzij de Elektrophone muziek thuis beluisteren. Dat ging dan d.m.v. een coax kabel die doorgetrokken werd van de Elektrophone centrale naar het huis van desbetreffende persoon. De evolutie ging door tot Nathaniel Baldwin in 1910 de moderne headphones uitbracht. Vlak daarna in 1937 kwamen de dynamische headphones uit, in 1958 de stereo headphones en in 1979 veranderde de headphones industrie massaal. Sony kwam namelijk met de walkman. Toen werd muziek ook draagbaar, maar bij elke nieuwe ontwikkeling komen er ook problemen om de hoek kijken. Bij de walkman was het de kapselproblemen. In 1997 kwam daar een oplossing voor, de headphones met een bandje! Dit type headphones zie je nog regelmatig op straat. Apple joined the game in 2001… En alles ging op zijn kop in de muziek industrie! Ze introduceerden namelijk de in Ear oordoppen, die we vandaag de dag nog allemaal gebruiken. De ontwikkelingen hebben toen een poos stilgestaan tot Apple op het idee kwam om de headphones jack af te schaffen met de release van de iPhone 7 in 2016. De draadloze wereld is sinds toen enorm gestegen. Mensen willen steeds meer zonder kabel en dat zie je overal ook terugkomen!

Waarom Bluetooth-oordoppen?

Bluetooth oordoppen zijn simpelweg gemak. Geen draden die telkens door elkaar gaan, geen draadje dat telkens kapot gaat, geen gat in je apparaat waardoor je meer risico loopt op schade. Alles wat je nodig hebt is bluetooth en je oordoppen.

Hoe zit de toekomst eruit voor bluetooth-oordoppen?

De Toekomst is ruim, inmiddels zijn er al tientallen nieuwe concepten om de draadloze oordoppen op de volgende level te krijgen. Apple heeft een enorm succes gemaakt met de Airpods die tegelijk met de IPhone 7 zijn uitgekomen in 2016 en is daardoor ook van plan om een Airpods 2 versie uit te brengen. Wat andere ontwikkelaars zoals Samsung en Sony daarop te antwoorden hebben is ook heel ruim. Samsung is inmiddels bezig om wire-less oordoppen te maken met een data opslag van ca. 4gb zodat je bluetooth niet hoeft te gebruiken. Wat de toekomst nog meer te bieden heeft is natuurlijk onbekend, maar zoals je hebt gelezen : verwacht het onverwachte in de ontwikkelingen van de muziek industrie.